FoodSciffer.

Project Description

Inzicht en overzicht proces

FoodSciffer is een not-for-profit initiatief van QuadroVision met als doel om consumenten, die willen weten wat ze eten, te helpen bij hun keuze. Men kan hiervoor gebruik maken van een van onze FoodSciffer apps of de FoodSciffer.org website.
In onze omgeving werden wij eind 2014 geconfronteerd met voedselallergie en het feit hoe moeilijk het is en hoeveel tijd het kost om te zoeken naar voedingsmiddelen die veilig gegeten kunnen worden. Met als resultaat dat vaak dezelfde producten worden gekozen.
Als rasechte probleemoplossers ontstond bij ons het idee om een app te ontwikkelen waarmee het eenvoudiger zou worden om voor de juiste voeding te kiezen. Een team van ontwerpers en ontwikkelaars van QuadroVision in samenwerking met voedingsdeskundigen leverde uiteindelijk in mei 2015 de eerste versie van de FoodSciffer op.

Uitdaging

De uitdaging is drieledig:

  • Hoe de gegevens van alle producten te krijgen
  • De gegevens elke dag op tijd bij te werken
  • Hoe de gegevens in de app te presenteren als er geen internet is

Oplossing

Het ophalen van de gegevens van de producten is afkomstig van gegevensproducenten. We hebben overeenkomsten met een aantal van deze gegevensproducenten. We hebben de gegevens van 2,2 miljoen producten.
De updates worden dagelijks opgehaald bij deze gegevensproducenten. We converteren de gegevens en slaan deze op in onze database. Daarbij passen we data cleaning toe en voegen we bijvoorbeeld de NutriCount toe.
Om de gegevens in de winkel te verstrekken (zelfs zonder internet) worden de gegevens op de telefoon opgeslagen. Er is een geavanceerd updatemechanisme dat ervoor zorgt dat de gegevens up-to-date blijven.

Voordelen

FoodSciffer is geschikt voor alle mensen die graag wil weten wat ze eten, bijvoorbeeld bij een voedselallergie of –intolerantie, een dieet, of leefstijl.
Voor leveranciers en retail is FoodSciffer een middel om de juiste informatie, helder en transparant aan hun klanten te tonen voor, tijdens en na aankoop van de producten.

Toegepaste oplossingen

FoodSciffer website

Vind jouw producten op de FoodSciffer website

Project Details

  • Date 14/01/2020
  • Tags Hosted Solutions, IOS/Android app, System Interfacing Solutions
Back to Top