WebCollect.

Project Description

Wereldwijd betalen via het internet

Betalen via Internet stond nog in de kinderschoenen toen GlobalCollect begon. Betalingen werden toen nog hoofdzakelijk gedaan via batch files. Dit was natuurlijk niet goed genoeg voor webwinkels.
QuadroVision ontwierp en bouwde vervolgens een online betaalsysteem voor GlobalCollect. Het is momenteel het snelste en meest uitgebreide betaalsysteem in de wereld voor online betalingen.
De ontwikkelingen gaan door en in een verregaand partnership wordt het betaalsysteem steeds verder uitgebreid.

Uitdaging

GlobalCollect leeft en ademt internationale financiële transacties. Deze komen van over de hele wereld en op allerlei manieren. Van het doen van betalingen met creditcard, debitcard, stortingen, tot het toestaan van betalingen in termijnen.
Het online betaalsysteem is het hart van dit bedrijf. Het nieuwe systeem moest vele transacties tegelijk aankunnen, terwijl over de hele wereld gecommuniceerd wordt met de webwinkels en partijen die de betalingen regelen.

Oplossing

Voor het kiezen van een partner om dit te gaan ontwikkelen is niet over één nacht ijs gegaan. Na een competitie waar betrouwbaarheid, kwaliteit en prijs de doorslag gaven, werd QuadroVision gekozen.
Binnen QuadroVision werd de aanwezige kennis van e-commerce en internet gebruikt om conform de wensen van GlobalCollect een compleet platform te ontwerpen en te bouwen:
• Dit platform heeft een buitengewoon hoge performance en flexibiliteit. De betrouwbaarheid staat buiten kijf, na jaren trouwe dienst.
• Het aansluiten van klanten en providers kan eenvoudig uitgevoerd worden.
• Het platform wordt up-to-date gehouden, zodat het ook nu nog blijft voldoen.
• De architectuur is multi-tier, multi-language en multi-currency, waarbij alles zo veel mogelijk platformonafhankelijk is. De basistaal van het platform is Java.

Voordeel

Dit platform heeft GlobalCollect de kans gegeven om de klantenbasis uit te breiden tot over de hele wereld.
Het platform heeft een zeer goede performance en betrouwbaarheid. Bovendien wordt het nog dagelijks uitgebreid met nieuwe providers of functionaliteiten. Op dit moment worden de volgende zaken ondersteund:
• Meer dan 150 providers
• Meer dan 400 betaalmethoden
• Meer dan 1.000.000 transacties dagelijks

Quote

“De meeste medewerkers waren reeds enkele jaren actief op het gebied van online paymentafhandeling. Met andere woorden we waren in het bezit van schaarse en goede kennis en ervaring. De combinatie met QuadroVision heeft geleid tot een enorm succes.”
Jan Manten, GlobalCollect

Toegepaste oplossingen

Project Details

  • Client Global Collect
  • Date 24/09/2013
  • Tags Custom Software Solution, System Interfacing Solutions, Web Payment Solutions
Back to Top