Colorwonder.

Project Description

De eerste foto albums online

Op een creatieve manier omgaan met digitale beelden. Foto’s kunnen bijzon¬dere, mooie en ontroerende momenten vastleggen. Colorwonder kwam al in het begin van dit millennium met het idee om een digitaal fotoalbum met fotoprintservice aan te bieden via internet. De foto’s te laten afdrukken op fotokwaliteit, maar ook om de foto’s te delen met anderen. Het idee was er, nu nog een goede en betrouwbare partner om dit idee om te zetten in realistische plannen, ontwerpen en daadwerke¬lijke systemen.

Uitdaging

Het is belangrijk dat niet iedereen toegang tot jouw foto’s heeft. Hiervoor is een uitstekende beveiliging gemaakt zodat foto’s die geupload worden naar het persoonlijk fotoalbum niet door andere personen dan jijzelf of door jou uitgenodigde personen bekeken kunnen worden. Privacy moet gewaarborgd zijn.

Plezier beleven aan digitale foto’s via internet. De site van Colorwonder biedt verschillende mogelijkheden.
Foto’s kunnen op elk moment en vanaf elke plek in het persoonlijk album worden geplaatst. Foto’s bestellen? Ook dat kan. Ze worden afgedrukt op fotokwaliteit en vervolgens afgeleverd op het adres dat je hebt opgegeven (thuis of op het werk).
Meer plezier van je digitale beelden? Stuur vrienden een e-card met een leuke foto vanaf bijvoorbeeld je vakantieadres. Of nodig ze uit om een kijkje te nemen in het persoonlijke album. Via het gastenboek kunnen zij hun reactie geven.
Colorwonder communties bevatten foto’s van dezelfde onderwerpen bijvoorbeeld een land of dier. Zo kunnen mensen die dezelfde interesse hebben foto’s van dit onderwerp delen. Je kunt bijvoorbeeld foto’s bestellen of reageren op een foto via het gastenboek. Als je mensen kent die ook geïnteresseerd zijn in een bepaald onder¬werp en je wilt hun verassen, stuur ze dan een foto als e-card

Op Colorwonder events, bijvoorbeeld de vierdaagse van Nijmegen of een concert, maakt een fotograaf ter plekke foto’s. De bezoekers krijgen een kaartje mee waarop vermeld staat dat de foto’s te bestellen zijn via de Colorwonder site. Ook hier is het mogelijk een e-card te verzenden of een reactie te geven via het gastenboek.
Alle bestelde foto’s worden op fotokwaliteit afgedrukt en thuis of een andere door jou aangegeven locatie bezorgd. De betaling gaat via internet.
Hiervoor is een koppeling gemaakt naar het betaalsysteem van GlobalCollect via een directe interface.
De functionaliteiten die QuadroVision ten behoeve van de backoffice heeft gerealiseerd zijn contentmanagement, customer service, financialmanage¬ment (de gehele afhandeling van de betaling) en het aansturen van de foto-printersoftware.

Partnermodel
Naast het bieden van fotoplezier via Colorwonder is de mogelijkheid gecreëerd voor partners om delen van de functionaliteiten over te nemen. Via je eigen website kun je dan een persoonlijk album of communitie aanbieden. De communities van de partner (bijvoorbeeld Vrouwonline) benaderen hiermee een eigen doelgroep. Om de functionaliteiten die Colorwonder biedt aan te passen aan de eigen website is het mogelijk om communities een eigen structuur mee te geven, een eigen taal en kleur in te stellen, het formaat van de foto’s aan te passen en eigen prijzen voor de foto’s te vragen.

Techniek

Alle modules zijn gebouwd op basis van multi-tier-, multi- language- en multi-currency-architectuur. De applicaties zijn webserver, database en platform onafhankelijk.
De applicatieserver is door QuadroVision ontwikkeld en met behulp van Java geïmplementeerd. De user interfaces zijn met behulp van JSP (Java Server Pages) gerealiseerd.

Voordeel

Ondersteuning in het gehele traject; Vanaf het eerste moment is QuadroVision betrokken bij het uitwerken van het idee. We hebben vervolgens de architectuur, het ontwerp, de bouw en het onderhoud voor onze rekening genomen.
Een geïntegreerd geheel; QuadroVision heeft de functionaliteiten gebouwd voor de internetsite en voor de backoffice. Binnen een platform draaien virtueel zowel Colorwonder als de partners van Colorwonder (bijvoorbeeld Telegraaf, Coca Cola en Vrouwonline).

Toegepaste oplossingen

Project Details

  • Client Colorwonder
  • Date 24/09/2013
  • Tags Custom Software Solution, New Concepts, Web Payment Solutions
Back to Top