Promovement.

Project Description

Multi level marketing werkt!

PF Concept International is een partij die haar producten via zo’n tienduizend wederverkopers aan de man brengt. Door deze partijen een integrale webwinkeloplossing te leveren kon PF Concept International deze partijen aan haar binden, meer omzet genereren, de eindklanten beter leren kennen en haar 50.000+ producten beter presenteren.

Uitdaging

In de branche van promotionele artikelen waren goede webwinkels een zeldzaamheid, de veelheid van artikelen zorgden voor een groot contentprobleem.
Wederverkopers deden zaken met meerdere groothandels en waren degene die de eindklant kende en bediende.
In de markt van promotionele artikelen zijn value-added services (logo opdruk, graveren, etc.) erg belangrijk. Ondersteuning hiervoor was essentieel, maar ontbrak in standaard webwinkeloplossingen.

Oplossing

Om hierin verandering aan te brengen is samen met PF Concept het concept bedacht van een Multi-level marketingplatform. Dit is een volledig geautomatiseerd internetdistributiekanaal dat een oplossing biedt voor:

 • Eigen webwinkels met content management voorzieningen voor resellers,
 • Het distributiekanaal van PF Concept;
 • Mogelijkheid voor web content management, orderafhandeling, price handling;
 • Ondersteuning van value-added services (logo-opdruk, enz.).

QuadroVision heeft samen met PF Concept een platform/service, ontworpen. Dit ondersteunt het distributiekanaal van PF Concept op een geïntegreerde en professionele wijze.
Het fullservice platform is een (centraal) webplatform/service, waarmee de wederverkopers – zelf of in service door PF Concept /QuadroVision – een webwinkel eenvoudig in kunnen richten met hun eigen look & feel, hun eigen lay-out, assortiment en prijzen. Uiteraard in alle gewenste talen.

Het fullservice platform biedt de mogelijkheid om:

 • Webwinkels te definiëren (door wederverkoper of door PF Concept ); Dit is een volledige webwinkel met een te definiëren Look & Feel, talen, layout, assortiment en prijzen;
 • Gebruik te maken van een content managementsysteem;
 • Binnenkomende orders direct te verwerken in een geïntegreerdordermanagement systeem (dat volledig gekoppeld is aan het ERP-systeem van PF Concept );
 • Het assortiment automatisch te updaten, net als de (advies)verkoopprijzen;
 • Meerdere webwinkels in te richten door de wederverkoper; brandgedreven, maar ook thema- of eventgedreven;
 • Door de wederverkoper specifiek voor een klant een webwinkel/inkoopwinkel, in te richten, volledig in de huisstijl van de klant, met het assortiment van de klant en de klantspecifieke prijzen; zo ziet de klant alleen zijn eigen producten voorzien van zijn eigen logo en alleen toegankelijk voor diegene die hij toegang tot de winkel wil verlenen.

Voordeel

Het fullservice systeem automatiseert het internetdistributiekanaal van PF Concept volledig. Dit geeft PF Concept de vrijheid om wederverkopers aan te trekken om zo de penetratie van de markt te vergroten.
De investering is via QuadroVision flexibel gemaakt door de investering op zich te nemen. Hierdoor is QuadroVision ook resultaatbetrokken. Betaling verloopt via een licentiestructuur

Quote

“De combinatie van een geweldige oplossing en het door QuadroVision risicodragend participeren in het project, maakte dit een super deal. QuadroVision is echt een partij die met je meedenkt.”.
Schelto van Heemstra, PF Concept International

Toegepaste oplossingen

Project Details

 • Client PF Concept International
 • Date 24/09/2013
 • Tags Hosted Solutions, New Concepts, Web Commerce Software
Back to Top